Registracija na CroGlasnik

 

Na CroGlasnik se može registrirati bilo tko sa namjerom objavljivanja sadržaja informativne naravi u skladu sa Uvjetima korištenja portala.

 • Registrirati korisnički račun na portalu može se na linku: https://croglasnik.eu/registracija/ gdje korisnik treba unijeti nekoliko osnovnih podataka o svojem profilu te potvrditi registraciju. Potvrdom registracije novi korisnik automatski se prijavljuje na portal i preusmjerava na svoj korisnički račun gdje može popuniti ostatak profila te odrediti postavke privatnosti određenih dijelova profila.
 • Korisnik se na profil može prijaviti podacima Facebook društvene mreže koristeći opciju Facebook login na stranicama registracije ili prijave. Prijavom koristeći ovu opciju na portalu se automatski kreira korisnički račun sa podacima prikupljenih od društvene mreže korisnika.
 • prije registracije svaki korisnik dužan je pročitati i prihvatiti Uvjete korištenja portala

 

Objavljivanje sadržaja

 

CroGlasnik svojim članovima omogućuje objavljivanje članaka u nekoj od ponuđenih kategorija te odabir županije na koju se objava odnosi. Autor članka jedini je odgovoran za sadržaj objave koju je dužan sastavljati pridržavanjem Uvjeta korištenja portala. Administratori portala zadržavaju pravo ispravljanja originalnog teksta objave ukoliko sadržaj krši pravila uvjeta korištenja. CroGlasnik također ima dužnost ukloniti dio sadržaja ili cijeli članak ukoliko nije u skladu sa zadanim uvjetima.

Sadržaj objavljen na portalu automatski se potvrdom korisnika objavljuje na CroGlasnik profilima društvenih mreža (Facebok, Twitter, Tumblr) čime ga činimo dostupnim širokom krugu potencijalnih čitatelja.

Za objavljivanje sadržaja na CroGlasnik portalu koristi se obrazac za unos sadržaja na linku: https://croglasnik.eu/objavi/

 

Elementi forme za unos sadržaja:

☑ Obavezna polja

 • Naslov objave – kratak naslov sadržaja kojeg dodjeljuje autor. Prikazuje se na društvenim mrežama.
 • Sadržaj objave – tekst sadržaja objave. Detaljniji opis događaja koji se objavljuje u nekoj od ponuđenih tema.
 • Kategorija objave – odabir kategorije objave.

Inicijalno ponuđene kategorije:

✢ Crna kronika – svjedočili ste ili samo želite komentirati ili ukazati drugima na neki nesretan, tragičan ili sličan slučaj iz ove teme

✢ IzgubljenoNađeno – izgubili ste ili pronašli stvar pa vam je potrebna pomoć kod traženja ili pronalaženja pravog vlasnika

✢ Osobe – slučajno ste se negdje susreli sa osobom koju bi željeli bolje upoznati, a više ju ne možete pronaći. Ili tražite nestalu osobu koju ne možete locirati ili stupiti s njome u kontakt pa vam je potrebna pomoć čitatelja te svaka informacija koja može biti od koristi.

✢ Policijske kontrole – želite upozoriti druge na policijsku kontrolu kako bi mogli prilagoditi svoju vožnju propisanim uvjetima i zakonima te izbjegli potencijalnu prometnu nezgodu ili kaznu zbog nepoštivanja prometnih pravila.

✢ Politika – imate potrebu komentirati događaje, izjave, objave ili bilo što iz svijeta politike.

Promet –  naišli ste na prometnu nesreću pa želite ostale sudionike prometa upozoriti da pripaze na tom području ili želite upozorit ostale vozače na nesavjesnog vozača koji ugrožava kako sebe tako i sve ostale na cesti.

✢ Sport – prisustvovali ste, trenutno prisustvujete ili sudjelujete u nekom sportskom događaju koji želite podijeliti sa ostalima. Želite komentirati neki sportski događaj, najaviti u svrhu promocije ili prognozirati ishod.

✢ Životinje – primijetili ste životinju koja luta po ulici u potrazi za vlasnikom pa želite pomoći u potrazi za vlasnikom. Nestao vam je kućni ljubimac pa trebate pomoć kod traženja. Sve ostale objave koje imaju veze sa životinjama.

 

Prijedlog novih kategorija

Registrirani i neregistrirani korisnici portala u svakom trenutku mogu predložiti novu kategoriju koju će nakon razmatranja administratori dodati u izbornik kod unosa objave. Prijedlog objave može se poslati putem kontakt obrasca odabirom teme Prijedlog kategorije.

 • Županija – odabir županije na koju se objava odnosi

☑ Preporučena polja

 • Naslovna slika – naslovna slika objave prikazuje se u uvodnom dijelu objave i u sadržaju objave u sekciji Slikovni sadržaj. Naslovna slika nije obavezna no preporučeno polje je zbog samog dizajna i vizualne estetike članka što može dodatno privući pozornost potencijalnog čitatelja. Naslovna slika objave prikazuje se u automatskoj objavi na društvenim mrežama te na popisima i predstavljanjima članaka na naslovnim stranicama portala.

Ukoliko autor ne učita naslovnu sliku objave ona se automatski dodjeljuje ovisno o odabranoj kategoriji.

 • Ključne riječi – nekoliko ključnih riječi koje se pojavljuju u objavi. Ključne riječi mogu uvelike pridonijeti kod preusmjeravanja potencijalnih čitatelja do vaših objava preko pretraživača. Iz tog razloga preporučamo autoru da sam unese nekoliko ključnih riječi iz svoje objave.

Ukoliko autor odluči ostaviti ovo polje prazno inicijalno smo postavili nekoliko općenitijih ključnih riječi koje će automatski biti upisane u polju.

 

☑ Neobavezna polja

 • Mjesto objave – preciznija lokacija na koju se objava odnosi ukoliko ju je moguće odrediti od strane autora objave
 • Učitavanje dodatnih slika – autoru objave je uz Naslovnu sliku objave omogućeno učitavanje dodatnog slikovnog sadržaja odnosno dodatne 3 slike ukoliko ih autor posjeduje vezano uz članak. Dodatne slike prikazuju se u sadržaju objave.
 • Učitavanje video sadržaja – ukoliko je autor objave u posjedu video materijala vezanog uz objavu ovdje ga može učitati i prikazati u sadržaju objave
 • Link do članka – ako autor članka komentira objavu ili sadržaj neke druge web stranice u ovo polje unosi se poveznica do komentiranog članka kako bi čitatelj pobliže mogao shvatiti temu te stvoriti vlastito mišljenje o objavi

 

Korištenje portala

 

CroGlasnik portal responzivnog je dizajna te je prilagođen prikazu na različitim uređajima: pametnom telefonu, tabletu ili desktop računalu.

Za brzi pristup funkcionalnosti objavljivanja sadržaja na portalu je kreirana opcija postavljanja prečaca do portala na početni zaslon uređaja.

Ukoliko nemate na početnom ekranu postavljenu prečicu do portala kod posjete će vam se pojaviti mogućnost kreiranja CroGlasnik ikone na početnom zaslonu. Koristeći kreirani prečac portal se otvara u zasebnom pregledniku što olakšava i pojednostavljuje korištenje funkcionalnosti portala. Kod pokretanja portala na ovaj način za početnu stranicu postavlja se stranica objave novog sadržaja što ubrzava objavljivanje.

    

     

 

Korištenje sadržaja, čitanje i sudjelovanje u raspravama na portalu

 

 • ispod svake objave omogućeno je dodjeljivanje ocjene od strane čitatelja. Ukupne ocjene svih koji su odlučili objavu ocijeniti se zbrajaju, prosječna brojka čitatelju govori o kvaliteti članka. Svaki korisnik može samo jednom ocijeniti objavljeni članak.
 • ukoliko čitatelj smatra da je objava neprimjerena, krši zakonske ali i moralne smjernice, te smatra da bi objavu i dio objave trebalo ukloniti to može prijaviti korištenjem opcije Prijavi neprimjerenu objavu klikom na koju se otvara obrazac za prijavu gdje je korisnik dužan obrazložiti svoju prijavu
 • kako bi dodatno promovirali objave na CroGlasnik portalu svi korisnici u svakom trenutku mogu objavu podijeliti na nekoj od poznatih društvenih mreža ili komunikacijskih aplikacija (Facebook, Twitter, Linkedin, Tumblr, Pintarest, Pocket, Telegram, WhatsApp, Skype)
 • Komentiranje:
 • kako bi istaknuli svoje mišljenje o pročitanoj objavi, složili se sa autorom ili pokrenuli raspravu ukoliko se ne slažete sa mišljenjem autora možete koristiti sustav komentiranja aktivan na kraju svake objave
 • da bi komentirali morate biti prijavljeni na portal ili se možete u sustavu komentara prijaviti profilom Facebook društvene mreže da bi koristili ovu funkcionalnost
 • klikom na gumb možete upravljati svojim komentarima na portalu: pregledati sve svoje komentare te ih brisati, pregledati i brisati pretplate na komentare te praćenja drugih korisnika
 • u naslovnoj traci komentara možete se pretplatiti na komentare objave te dobivati obavijesti svaki put kada se objavi novi komentar na objavu koju pratite
 • također je omogućena opcija praćenja pojedinog korisnika, odnosno dobivanja obavijesti kada praćeni korisnik objavi novi komentar na portalu

 

 

Total Views: 3 ,